fehér rizs* , B minőségi osztályú.
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó.
Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
A hosszú szemű rizs a főzés során nem tapad össze, pergős marad, így kiváló köret, vagy rizottó készíthető belőle! Miért érdemes sok rizst fogyasztanod? A rizs nem véletlenül a második legelterjedtebb növényi eredetű ételünk a búza után. A tányérunkra kerülő fehér rizs több lépésen esik át, míg elnyeri ezt a formáját. Több takaróréteg is fedi a belső fehér rizsszemeket, amiket eltávolítanak vagy lekoptatnak. A koptatás során a tápanyagok egy része ugyan elveszik, ez mégsem kártékony művelet. Ezáltal a korpában található zsírmennyiség is távozik, amelynek köszönhetően a fehér rizs hosszabb ideig eltartható, mint barna testvére. A rizsben található szénhidrát: nagy százalékban keményítő, ezen kívül nagy mennyiségű fehérjét, b-, e- és k-vitaminokat, valamint ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz. Reggelire, ebédre vagy vacsorára az előételektől a desszertekig számos formában elkészítheted! Te hogyan szereted a legjobban? Allergénfigyelmeztetés földimogyorót, szezámmagot és búzát feldolgozó üzemben van csomagolva.
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia: 1,471 kj / 346,0 kcal, zsír 0,6 g - amelyből telített zsírsavak: 0,1 g, szénhidrát: 77,7 g - amelyből cukrok: 0,5 g, só: 0,01 g, fehérje: 6,8 g.