Speciálisan gluténérzékeny személyek számára készült süteményliszt
- kukoricakeményítő
- rizsliszt
- tápióka keményítő
- cukor
- psylium rostok
- só
adalékok: guargumi, E464(Hidroxipropil-metil-cellulóz), só, élesztő kivonat
Nyomokban MUSTÁRT és SZÓJÁT és SZEZÁMOT tartalmazhat.
Felhasználási javaslat: 450 g süteménypor, 220g vaj, 200g cukor, 2 tojás, citrom reszelt héja,
200g gluténmentes lekvár.
A vajat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a süteményport, és egyneművé keverjük.
Hozzáadjuk a tojást és a citromhéjat. Gombóccá gyúrjuk, 30 percre folpackba csomagolva
a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, vajjal kikent formába tesszük, megkenjük lekvárral.
45 percig 160C-on sütjük.
Átlagos tápérték 100g termékben: | |
Energia | 1501(KJ) (354 kcal) |
Szénhidrát | 85 g |
- ebből cukor | 4,8 g |
Zsír | 0,5 g |
- ebből telített | 0,2 g |
Rostok | 2,8 g |
Fehérje | 0,9 g |
Só | 0,3 g |