Quinoa pehely (38,5 %), gluténmentes zabpehelyliszt, Karobpor, Kókuszreszelék.
Semmilyen jelölendő allergén anyagot nem tartalmaz (pl. glutén, tejszármazék, tojásszármazék, szója, magfélék), illetve kakaópor sincs benne, így az ezekre érzékenyek is fogyaszthatják, továbbá mentes a hozzáadott cukortól és édesítőszertől, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető! A quinoa kása alap segítségével könnyen készíthetünk finom, VEGÁN kását tej hozzáadása nélkül. Az alappor nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető!
100g poralap energiatartalmából 104 kJ / 26 kcal energia származik élelmi rostokból. Egy adag kása (150 g) szénhidrát-tartalmából 4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Felhasználási javaslat: Hozzávalók (2 adaghoz): • 60 g Szafi Free reggeliző quinoa kása alap • 2,5 dl. víz • kb. 30 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 1 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer) • Friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint Elkészítés: A kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk!