tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), arany lenmagliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő).
Zsírban tocsogó lángos helyett készíts diétás finomságot! Kedvenc feltéteddel a piaci lángosok élményét kapod vissza. Egy jó gyroszhoz csak dobd a sütőbe és készen is vannak a zsebes piták.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Amit régen sem szerettem a lángosban az a zsírban tocsogó állaga volt. Utána órákig émelyegtem, csak azt hittem, ez "normális".
Az Éléskamra lángosát úgy raktam össze, hogy ilyen még csak elő se fordulhasson. A kellően felhevült kókuszzsírból szinte semmit nem szívott fel a 10 db lángos. 150 ml zsiradékon kezdtem sütni és 130 ml lett a vége. A hagyományos lángos ezt mind felitta volna.
A mellett a lángosok pont olyan állagúak, mint a hagyományos: kívül finom roppanós, belül kelt tészta jellegű puha. Évek óta álmodtam már egy jó lángosról.
Mit készíthetünk belőle?
A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges 10 db 12 cm-es lángos elkészítéséhez. A hagyományos módon, olajozott kézzel formára húzható. Oldalanként 2-2 perc alatt forró kókuszzsírban készre süthető a semleges ízű, keltes jellegű lángos, csupán 30 perc alatt.
Zsebes pitához a kész korongokat tepsiben süsd ki a sutűben.
Kinek ajánljuk?
Diétázók is fogyaszthatják, ha büntetlen lángosra vagy zsebes pitára vágynak, kiegyensúlyozott rosttartalma az emésztésre is jótékony hatással lehet, lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.