100% kókuszolaj
Közepes lánchosszúságú telített zsír, amely transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitűnően használható sütéshez. Nem oxidálódik. Közel 50 % laurinsav tartalma miatt antibakteriális. Koleszterinmentes. 100 % natúr, adalékmentes termék. 25 c° alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul. Hűtést felbontás után sem igényel. A legjobb sütőolaj, melynek oxidációs pontja 198 c° fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Főbb zsírsavösszetétele: kb. 50 % laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. A kókuszzsír a nevét onnan kapta, hogy 24,5 c° alatt az állapota fehér, szilárd zsírszerű anyag. Melegebb hőmérsékleten azonban folyékonnyá válik, melynek eredménye a tiszta, áttetsző kókuszolaj. Rendkívül ellenálló az oxidációval szemben, mivel magasan telített, nagyon stabil szerkezetű. Sütés, főzés esetén használható önmagában, de az ára meghaladja a hagyományos növényi olajokét. Célszerű olívaolajjal összekeverve használni, úgy, hogy a keverék 30-50 %-a legyen kókuszolaj. Sütés során a hőfokot érdemes 175 c° alatt tartani.
Tápanyag - összetétel 100 ml kókuszolajban: Energiatartalom: 3670 kj / 875 kcal, ebből 86 g telített zsírsav, 6 g egyszeresen telítetlen, 3 g többszörösen telítetlen.