Leírás
Összetevõk:
100% kókuszolaj
Közepes lánchosszúságú telített zsír, amely transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitûnõen használható sütéshez. Közel 50 % laurinsav tartalma miatt antibakteriális. Koleszterinmentes. 100 % natúr, adalékmentes termék. Hûtést felbontás után sem igényel. A legjobb sütõolaj, melynek oxidációs pontja 198 c° fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Fõbb zsírsavösszetétele: kb. 50 % laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. A kókuszzsír a nevét onnan kapta, hogy 24,5 c° alatt az állapota fehér, szilárd zsírszerû anyag. Melegebb hõmérsékleten azonban folyékonnyá válik, melynek eredménye a tiszta, áttetszõ kókuszolaj. Rendkívül ellenálló az oxidációval szemben, mivel magasan telített, nagyon stabil szerkezetû. Sütés, fõzés esetén használható önmagában, de az ára meghaladja a hagyományos növényi olajokét. Célszerû olívaolajjal összekeverve használni, úgy, hogy a keverék 30-50 %-a legyen kókuszolaj. Sütés során a hõfokot érdemes 175 c° alatt tartani.