bio búzadara, víz.
A fogyasztási szokások átalakulása a durum búza iránt is világméretű érdeklődést mutat, mivel kiváló minőségű, őrleménye pedig tojás és egyéb adalékanyagok felhasználása nélkül is jó főzési értékű, sárga színű, finom tésztát ad. Előnyei: a hagyományos búzával ellentétben, gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kenyérkészítésre nem túl alkalmas, mert önmagában nem túl jó, azonban kiváló főtt tészták készíthetők belőle, csupán víz hozzáadásával, tojás nélkül. A vércukorszintet is lassabban emeli, a belőlük készült tésztákba pedig tojást sem kell rakni, így azok koleszterintartalma is nullára csökken. A durumbúzából tojás nélkül készült tészták, így jól alkalmazhatók koleszterinszegény diétákban, valamint cukorbetegek étrendjében. A tojás nélkül készített tészta higiéniai és tárolási szempontból is előnyösebb. Glutenin tartalma miatt nem ajánlható lisztérzékenységben szenvedő betegeknek. Összetevők: ökológiai termesztésből származó durumdara, víz.
Tápérték: energia: (kj / kcal, 1490 / 351,zsír (g) 1,2,telített zsírsavak: (g) 0,3,egyszeresen telítetlen zsírsavak: (g), többszörösen telítetlen zsírsavak: (g), szénhidrát: (g) 73,cukrok: (g) 4,poliolok (g), rost: (g) 3,fehérje: (g) 11,só: (g) 0,referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kj / 2000 kcal.