Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek
Diétás termékek diszkont áron!
Diétás termékek diszkont áron!
Mennyiségi kedvezmény regisztrált vásárlóknak!
Óriási raktárkészlettel várunk!
Óriási raktárkészlettel várunk!
Több mint 5000 féle termék - folyamatosan bővülő kínálat
Széles gluténmentes kínálat!
Széles gluténmentes kínálat!
Kenyerek, lisztek, tészták nagy választéka
Freyagena Bio-immunrost komplex 400g
7.836 Ft
Menny.:

Freyagena Bio-immunrost komplex 400g

7.836 Ft
Menny.:
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2025. május 09.

Leírás

Összetevõk:

 
100% Sunfiber? részben hidrolizált guargumi, arabmézga (acacai senegal ? gumiarábikum) keveréke.
 
Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó termék. Túl azon, hogy támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását, hozzájárul a normál vércukorszint és testsúly kialakításához, emellett természetesen elsõsorban a bélrendszer egyensúlyának megõrzését célozza igen komplex módon (bélflóra, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás).
A megfelelõ rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a probiotikus baktériumtörzseket.*
 
A termék összetevõit a GAL és a Táplálkozás-BeállításTM szakmai támogatásával és ajánlásával választottuk ki, a rendelkezésre álló legfrissebb orvos- és élelmiszerbiológiai kutatások figyelembe vételével. További különlegesség, hogy az elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével bélbaktériumaink úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elõ, melyek figyelemre méltó módon javítják egészségünket. Termékünkben felhasznált szenegáli acacia (arabmézga) elsõsorban a Lactobacillus, a részben hidrolizált guar pedig a Bifidus törzseket táplálja.
A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhetõ a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost-komplex összetevõi a legideálisabb prebiotikus rostszálakat tartalmazza, melyek elõkelõ résztvevõi a jövõ mikrobiom kutatásainak.
Szakmai céljaink fényében a rostkomplex teljes mértékben alkalmas alacsony FODMAP-, SCD-, (neuro-)autoimmun vagy SIBO étrendekben történõ alkalmazásra, valamint allergizáló összetevõt sem tartalmaz és akár a legmagasabb gyógyszeripari követelményeknek is megfelelne.
* EFSA által hivatalosan engedélyezett állítások (Regulation (EC) No 1924/2006)
 
Alkalmazása:
napi 2 x 3-4 gramm (púpos teáskanálnyi) adag folyadékkal elkeverve. Bizonyos esetekben 4-5 teáskanál is használható, hiszen nagyobb dózisok is jól tolerálhatóak. Ideális dózisa egyénileg 4-16 gramm közötti; két részre osztva. Gyermekeknek testsúly-arányosan.
 
Egyszerû és komplex megoldást kínál a szelektív rostbevitel növelésére. Könnyen feloldódik, miközben megtartja eredeti rosttartalmát. Adott esetben Galactooligoszacharidokkal (pl. Bimuno) is remekül kombinálható.
 

Emésztõrendszerünknek különféle, megfelelõ rostokra van szüksége az egyensúly fenntartásához. Freyagena ? Bio-immunrost komplex: a belek egyensúlyának és stabilitásának õre

Az elmúlt évek során szakmai érdeklõdésünk a vízoldékony rostok egy bizonyos csoportjára irányult: az úgynevezett szelektív rostokra. Alapvetõen két rostcsoportot különböztetünk meg: az imént említett vízoldékony rostokat és az úgynevezett vízben nem oldható rostokat (mint például a korpa). Egy sor tudományos bizonyíték utal arra, hogy a megfelelõ rostbevitel nagyon egészséges az emésztõrendszer (és az immunrendszer) számára, hiszen bélbaktériumainknak kiegyensúlyozott forrásokra van szükségük.

A ?vízoldékony rostok? megfogalmazás azt jelenti, hogy az elfogyasztott rostok a ?barátságos?, más néven probiotikus vagy kooperatív hatású bélbaktériumokat táplálják. Ezek a baktériumok pedig támogatják az emésztés folyamatát, segítik a tápanyagok felszabadulását az ételekbõl, valamint õk maguk is elõállítanak bizonyos tápanyagokat (B-vitaminok, K-vitaminok, rövid szénláncú zsírsavak). Mindezeken túl védik a beleket a veszélyesebbnek tekinthetõ úgynevezett opportunista vagy patogén kórokozóktól is, ezáltal támogatva immunrendszerünk mûködését. A vízoldékony rostokon belül is megkülönböztetünk számos alcsoportot, többek között például az alacsony FODMAP-étrend kategóriái szerint (ez esetben például az inulin sokaknak okozhat konkrét emésztési panaszokat; nem minden esetben ideális, mert nem kellõen szelektív).

A ?megfelelõen szelektív rost? mint megfogalmazás azt takarja, hogy ezek az elfogyasztott rostszálak szinte kizárólag a ?barátságos?, azaz probiotikus baktériumtörzseket táplálják. Szakmai nézõpontunk szerint ez a tulajdonság mindenféleképpen figyelemreméltó és nagyon fontos az egészségmegõrzés szempontjából számos területen: immunológia, gasztroenterológia, belgyógyászat, stb. A bél egy anaerob környezet, azaz nincsen jelen benne oxigén. Az oxigén hiánya arra kényszeríti bélbaktériumainkat, hogy saját oxigénnel rendelkezõ szénhidrátokat (azaz vízben oldható rostokat) használjanak. A szénhidrátok erjesztésének melléktermékeként a baktériumok ezáltal többek között rövid szénláncú zsírokat (short chain fatty acid ? SCFA) hoznak létre: ilyen például a butirát (vajsav) vagy az acetát. Egy rostforrás tehát akkor tekinthetõ szelektívnek, hogy ha ezen rövid szénláncú zsírsavak termeléséhez bizonyítottan hozzájárul. Ezen zsírsavak be is kerülnek a szervezetünkbe, illetve energiaforrásul szolgálnak a bélrendszer más részeinek. Ideális körülmények között a rövid szénláncú zsírsavak a test kalóriaigényének akár hét-nyolc százalékát is fedezhetik.
Jelenlegi tudományos ismereteink szerint nagyon kevés olyan rostforrás ismert, melyek valóban szelektíven (azaz célzottan és elsõdlegesen) ezeket a bélbaktériumokat táplálják (miközben a panaszokat kiváltókat nem táplálák). A Freyagena ?Bio-immunrost komplex?-ben ebbõl a néhány, rendelkezésre álló alternatívából választottunk kettõt és kombináltuk egyedülálló módon.


Néhány példa arra, hogy a rövid szénláncú zsírsavak milyen sokféleképpen javíthatják egészségünket:

  • megelõzik az elhízást 
  • képesek regenerálni a beleket 
  • javítják a bélfal épségét 
  • enyhítik a székrekedést
  • gyulladáscsökkentõ hatásúak
  • elõnyösek szív- és érrendszeri, valamint idegrendszeri szempontból

Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó termékünk túl azon, hogy támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását:
hozzájárul a normál vércukorszint és testsúly kialakításához, emellett természetesen elsõsorban a
bélrendszer egyensúlyának megõrzését célozza igen komplex módon (bélflóra felépítése, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás).

A megfelelõ rostok igen komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a probiotikus baktériumtörzseket (például lactobacillusok és bifidobaktériumok).

Immunológiai hatások:
A megfelelõen megválasztott és helyesen alkalmazott pre- és probiotikumok az immunrendszerünk egyensúlyának fenntartását is célozzák (mind celluláris, mind humorális oldalon). A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a különbözõ élelmiszer-összetevõk (köztük a prebiotikus rostszálak) befolyásolják az immunválaszt. Ezek az összetevõk különbözõ immunsejtekre hatnak, hatásuk pedig a bél immunrendszerén és bizonyos esetekben a bél mikroflóráján keresztül történik. Néhány ilyen összetevõ erõsíti az immunválaszt (Th-1 fehérvérsejtek), ami jobb (fertõzések elleni) védekezéshez vezet; míg mások gátolják az immunválaszt (Th-2 fehérvérsejtek), ezáltal megelõzik vagy mérséklik például az allergiás és/vagy gyulladásos reakciókat, valamint szabolyázzok a bélgombák aktivitását.

Sunfiber? szabadalmaztatott, részben hidrolizált guargumi és ökológiai minõsítésû arabmézga (acacai senegal ? gumiarábikum)

A gondosan kiválasztott szelektív rostforrásokon belül a termék egy részrõl szenegáli akáciát tartalmaz. Más néven gumiarábikum vagy arabmézga az élelmiszeriparban egy régóta használt étkezési rost, azonban egyre több tanulmány áll rendelkezésünkre arról, hogy jelentõs prebiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, így remek és igen biztonságos alternatíva a probiotikus baktériumok populációinak növelésére. A British Journal of Nutrition egyik tanulmánya kimutatta, hogy a gumiarábikum ilyen formájú étrendi kiegészítése hatékonyan növelte a ?barátságos baktériumok? számát, különös tekintettel a Lactobacillus acidophilus baktériumra, melyhez már önmagában is nagyon jelentõs és igen pozitív immunológiai hatásokat kötünk (többek között nõgyógyászati területeken). Nemzetközi hírû német beszállítónk ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot biztosít számunkra (ennek száma: DE-ÖKO-005; DE-2017-144877-666558-E)

A rostkomplex másik összetevõje a szabadalmaztatott SunFiber? márkanévre hallgató részben hidrolizált guargumi. A guargumi hidrolizációja egy kontrollált, természetes enzimekkel végrehajtott folyamat, amely elõzetesen felbontja az alapanyagot kisebb egységekre és így egy sokkal szelektívebb, azaz könnyebben emészthetõ rostszálacska keletkezik. A részben hidrolizált guargumi ebbõl kifolyólag jelentõs mértékben jobban emészthetõ, ami azt eredményezi, hogy a termék szinte semmilyen emésztési problémát nem okoz, megtartva a szelektív rostok minden elõnyös tulajdonságát. A SunFiber? rost és a termékünkben használt szenegáli akácia az ausztrál Monash University alacsony FODMAP-étrendi tanusítványával is rendelkezik.

A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos újra hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhetõ a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost komplex összetevõi a legideálisabb prebiotikus rostszálakat közül azt a kettõt tartalmazza, melyek már most is elõkelõ résztvevõi a jövõ mikrobiom kutatásainak.
Szakmai céljaink fényében a rostkomplex teljes mértékben alkalmas az alacsony FODMAP-étrenden túl, SCD-, (neuro-)autoimmun vagy SIBO étrendekben történõ alkalmazásra is, emellett teljesen hypoallergén (minden más összetveõtõl mentes).

Az ideális mennyiségû rostbevitel meghatározása

A rendelkezésünkre álló tudományos információk szerint szervezetünk egy bizonyos mennyiségû (azaz se túl kevés, se túl sok) rostbevitel mellett mûködik megfelelõképpen, ezen belül a megfelelõ rostforrások megválasztása viszont kritikus szerepet tölthet be. Az emberi anyatej például nagy mennyiségben tartalmaz speciális rostokat (galakto-oligoszacharidok - GOS formájában. Valószínûleg ez a legszelektívebb rost az emberi bélflóra tekintetében). Ezek az anyatejben lévõ rostok kritikusak a fejlõdõ szervezet emésztõrendszere, valamint immunrendszere szempontjából is. Ha az anyatej rosttartalmát tekintenénk referenciaként az optimális rostbevitel mértékének meghatározásához, akkor körülbelül három és fél kilógrammnyi növényt kellene késõbb elfogyasztanunk minden nap ennek a rostbevitelnek az eléréséhez: mindez körülbelül 60-80 grammnyi rostot biztosítana egy adott napon. Természtesen különbözõ népcsoportok rostbevitele is igen nagy mértékben különbözik, emellett evolúciós nézõpontokból is hatalmas különbségek figyelhetõk meg. A legtöbb növényi eredetû étel (mint elsõdleges rostforrások) körülbelül fél kilógrammonként összesen 8-20 gramm rostot tartalmaz. 
A hazai lakosság rostfogyasztása 10-15 g/nap, melyet a közegészségügyi ajánlások szerint is minimum a duplájára, azaz napi 20-30 grammra kellene emelni (vízben oldható és oldhatatlan rostok formájában). 

Érdekesség:

A Harvard Egyetem egyik antropológuscsoportja szerint a kalóriában, azaz keményítõben gazdag gumók indították el az emberi agy növekedését az evolúció során. Azzal érvelnek, hogy az éghajlat akkoriban szárazra fordult, így a gyümölcsök és az olajos magvak mennyisége mellett valószínûleg bizonyos zsákmányállatok száma is jelentõsen csökkent. A keményítõtartalmú gumókat viszont (melyek mind a mai napig bõségesen teremnek a világ különbözõ részein) szinte biztosan nem érintették az éghajlati változások. Ezzel az elmélettel természetesen nem ért mindenki egyet, azonban egyértelmû bizonyítékok vannak arra, hogy már másfél millió évvel ezelõtt az emberi fosszíliák mellett gumók sütésére utaló anyagokat találtak. Az elmélet táplálkozástudományi szempontból azért is érdekes, mert - túl azon, hogy hõ hatására a nehezebben emészthetõ szénhidrátok könnyen felszívódó kalóriával alakulnak ? bizonyított, hogy a keményítõ tartalmú ételek számos olyan természetes módon elõforduló összetevõt tartalmaznak, amelyek az elõbb említett szelektív rostok és rövid szénláncú zsírsavakon belül összefüggésbe hozhatók az emberi agy fejlõdéséval. A rezisztens keményítõk olyan keményítõforrások, amelyeket az emberi emésztõenzimek nem képesek feldolgozni - ellentétben a bélbaktériumokkal (így tulajdonképpen speciális rostoknak tekinthetõk). Érdekes módon rezisztens keményítõforrások minden keményítõs ételben képzõdnek fõzés és lehûtés hatására (a fõzés a keményítõt könnyebben emészthetõvé teszi, a lehülés után viszont rostok képzõdnek).

Rostkomplexünk elõsegíti a rendszeres bélmozgást, támogatja a teljes emésztõtraktus egészségét, segíthet a testsúly csökkentésében az éhségérzet mérséklésén keresztül. A rostok emellett segítenek csökkenteni a glikémiás választ anélkül, hogy befolyásolnák az alapvetõ tápanyagok vagy ásványi anyagok felszívódását.
Bio-immunrost komplexünk egy természetes, íztelen porkeverék, mely így egyszerûen szinte bármilyen folyadékba belekeverhetõ anélkül, hogy annak ízét jelentõs mértékben befolyásolna. Igen jól tolerálható, általában egyáltalán nem okoz semmilyen emésztõrendszeri panaszt, így folyamatos használatra terveztük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.