Leírás
Összetevõk:
100 % glicin.
A glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hõálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyezõ.
Fogyasztási javaslat: Elalvás elõtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhetõ, süteményekbe is belesüthetõ. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szájunkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).