Porózus, selymes, finom szemcséjű gluténmentes liszt, mely a rizsliszt hántolt rizsből készült.
rizsliszt
Számos ízletes és egészséges étel készíthető belőle, magában vagy egyéb lisztekkel keverve. Tészták, desszertek elkészítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez is kiválóan alkalmas.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1483 kJ (349 kcal)
Zsír: 0,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 79 g
- amelyből cukrok: 0 g
Rost: 0,1 g
Fehérje: 6,9 g
Só: 0 g
A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel.
A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig.
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése.
Receptötlet, a termék csomagolásáról :)
Márványkuglóf:
Hozzávalók:
30 dkg cukor
30 dkg rizsliszt
5 tojás
20 dkg vaj/margarin
1 cs. sütőpor/~12 g szódabikarbóna
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. kakaópor
1 dl tej
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük, a vajat/margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval egy másik tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a habot. A 2/3-át kivajazott formába öntjük. A maradékba belekeverjük a kakaóport, és a többi tészta tetejére öntjük. Hústűvel át lehet kavarni, hogy márványosabb legyen. 175 fokon légkeveréssel kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróba után kivesszük, kiborítjuk és hülni hagyjuk. Langyosan már jól szeletelhető.
Jó étvágyat!