A tudatosan étkezők konyháját gazdagíthatja a hajdina, melyet gluténmentessége miatt az újrafelfedezett élelmiszerek között tartanak számon. Már az első találkozás eldöntheti a hozzá fűződő viszonyunkat: a magokat erőteljes illat jellemzi és a belőle készített ételeknél is egy markásabb íz tapasztalható. A Nature Cookta Gluténmentes Hajdinaliszt élelmi rostban gazdag, GMO mentes alapanyag. Tisztított, őrölt hajdinából készül, Candida diétában is bátran fogyasztható. Közép-Ázsiából származik a gúla alakú termésű növény, mely a tatárok közvetítésével jutott el hazánkba is. Erről tanúskodik tatárka, pogányka elnevezése is. Egy piarista szerzetes feljegyzéseiben az is olvasható, hogy már a 18. században használták hurkakészítéshez. A keserűfélék családjába tartozó növényt tévesen a gabonafélékhez sorolják a búzához hasonlatos fogyasztása miatt. A régiek főleg kásaként fogyasztották, azonban lényegesen sokoldalúbb alapanyag egy egyszerű kásakészítésnél! A szürkésbarna színű Nature Cookta Gluténmentes Hajdinaliszt egyaránt remek ételek sűrítésére, levesekhez és főzelékekhez. Felhasználásával nagyon finom lepényt, pogácsát és lasagne-t készíthetünk. Mivel jellegzetes az íze, ezért figyelni kell adagolására: a tésztákhoz ajánlott 30-50%-ban használni belőle. Sós ételeknél fűszernek majoránna és bazsalikom javasolt. Bátran használhatjuk kekszek, fánkok muffinok, piték és bejglik összeállításához is! Tartalmaz: 100% hajdinaliszt Száraz, hűvös helyen tárolandó. A hajdinaliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1415 kJ/ 334 kcal Zsír: 1 g ebből telített zsírsav: 0 g Szénhidrát: 70,6 g ebből cukor: 0 g Fehérje: 12,6 g Rost: 10 g Fehérje: 12,6 g Só: 0 g Kiszerelés: 400 gramm