Leírás
Összetevõk:
100% mandulaliszt.
A Nature Cookta Mandulaliszt egy vegyszermentesen, hideg préseléssel zsírtalanított liszt, mely a gabonamentes konyha egészséges és blansírozott hozzávalója (a blansírozás itt azt jelenti, hogy a mandula vékony hártyája eltávolításra került).
A zsírtalanításnak köszönhetõen egyrészt alacsonyabb kalória- és szénhidráttartalmú mandulalisztet kapunk, másrészt a hevítés következtében allergiát és gyulladást okozó omega-6 zsírsavtartalma is lecsökken, s ezáltal teljes biztonsággal süthetünk is a Nature Cookta Mandulaliszttel. Ezenkívül a zsírtalanított mandulaliszt nagyobb mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, fehérjét, rostot és vitaminokat, mint a sima õrölt mandula, valamint 30%-kal magasabb beltartalmi értékû. Vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják, mivel magas a fehérjetartalma.
A mandulaliszt nagyon sokféleképpen felhasználható. Akár sûríthetünk is vele, hiszen nagy mennyiségû folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Használható péksütemények, kenyerek, muffinok, sütemények sütéséhez, vagy akár olyan krémek elkészítéséhez, amiknek az ízvilágához illik a mandula íze. Ha a receptben elõírt liszt mennyiségét csakis mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük, akkor eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept megad. Fogyókúrázók, paleolit étrendet vagy alacsony szénhidráttartalmú diétát követõk is bátran fogyaszthatják.
A különleges francia sütemény, a macaron elkészítéséhez nagyon jó alapanyag a mandulaliszt. Ez a sütemény egy kis gyakorlattal házilag is elkészíthetõ, nagyon finom, könnyû, habcsókszerû édesség.
A mandula nagyon sok fontos ásványi anyagot tartalmaz, mint például kalcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, cink és szelén.
Amennyiben a diófélékre érzékeny vagy allergiás, kerülje a mandulaliszt fogyasztását is! Felbontás után a hûtõben tartandó!
Glutén tartalmú anyagokat nem csomagoló üzemben készült.
Kiszerelés: 500 gramm