Leírás
Összetevõk:
100% tisztaságú hidegen sajtolt kókuszolaj.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj egy teljesen vegyszermentes hideg sajtolásos eljárással nyert szûz kókuszolaj. A kókuszolaj, avagy más nevén kókuszzsír, a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert növényi zsiradék. A hideg sajtolásos eljárásnak köszönhetõen a kókuszdió megõrzi az összes pozitív tulajdonságát, valamint a szerkezete sem módosul. A VCO kókuszolaj szilárd állapotában fehér, folyékonyan pedig áttetszõ, mint a víz, valamint enyhén kókuszos ízzel és aromával rendelkezik. Meghatározó alapanyag lehet az egészségtudatos étrendet követõk számára. A kókuszolaj serkenti a sejtek megújuló képességét, aminek következtében növeli a teljesítõképességet, emellett nagy százalékban tartalmaz laurinsavat - egy kiváló vírus- és baktériumölõ anyag -, mely erõsíti az immunrendszert. A Nature Cookta VCO kókuszolaj 48%-a laurinsav, 18%-a mirisztinsav, 9%-a palmitinsav, 8%-a kaprilsav, 7%-a kaprinsav, 6%-a olajsav, 3%-a sztearinsav, 1,6%-a linolsav, 0,5%-a kapronsav, és 0,1%-a arachinsav. A Nature Cookta VCO Kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírokat, alacsony a kalóriatartalma, viszont mindezek mellett elõnyeit fõleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti. Rendkívül stabil a szerkezete, így kiválóan ellenáll az oxidációnak, ezért az egyik legbiztonságosabb olaj ételeink elkészítéséhez, sütéshez, fõzéshez. Jó tulajdonságai közé tartozik továbbá, hogy akár többször is felhasználható ételeink elkészítése során, természetesen szûrés után.
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia 3385 kJ /823 kcal zsír 100 ml amelybõl: ? telített zsírsavak 92 ml szénhidrát 0 ml amelybõl: ? cukrok 0 ml fehérje 0 ml só 0 ml