Leírás
A kandírozással szemben az aszalt gyümölcsöket nem áztatják az aszalás elõtt cukorszirupba, csak hagyják megszáradni, így a természetes cukortartalma marad benne a gyümölcsben.
A mangó Kelet-Indiából származik, de mindenhol elterjedt, ahol meleg, páradús az éghajlat. Lehet olyan kicsi, mint egy õszibarack, de olyan nagy is, mint egy sárgadinnye. Csodálatosan szép látványt nyújt a hinduk szent fája, a legkülönbözõbb színû levelekben pompázó mangó, melynek gyümölcse is különös ízû. A gyümölcsöt már több mint 4000 év óta termesztik Indiában.
A mangó gyógyító hatásai:
- fogyasztásával elkerülhetõ a meghûlés,
- megelõzi a fertõzéseket,
- serkenti a gének átörökítõ képességét a sejtmagokban,
- fokozza a fehérjeszintézist,
- nyugtatja az idegeket, elõsegíti az alvást,
- jó hatású stresszhelyzetben (már 1 mangó is érezhetõ eredményt hoz),
- egészséges színt ad a bõrnek, hajnak,
- hormonaktiváló (pajzsmirigy)
- javítja a látást, farkasvakságot,
- védi a nyálkahártyát,
- segíti a sejtlégzést,
- csökkenti a szabadgyökök és más sejtkárosító anyagok hatásait
Kiszerelés: 100g