Leírás
Õsi magyar fûszer. Borsos ízû, erõs aromájú.
Kiválóan alkalmas grillhúsokhoz, pástétomokhoz és savanyúság készítéséhez. A borsikafû jól kiemeli a halak, a tojásos ételek, a sajtok ízét. Használatával vigyázni kell, mert erõs aromája keserûvé teheti az ételt. Csak a fõzés végén kell az ételhez keverni. A diétás fõzésnél nagyon hasznos a feketebors pótlékaként.
Elõnyös élettani hatásai:
Gyomorerõsítõ, gátolja a felfúvódást, étvágygerjesztõ és görcsoldó hatással bír.
Bélféregirtó, antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.
A gyógynövénybõl készített tea enyhíti a hasmenést, hasfájást, és a torokfájásra is jótékonyan hat.
Rovarcsípés ellen nagyon jó az eldörzsölt borsikafû.
A belõle készített krémekkel horzsolásokat és kiütéseket kezelnek.
Vászonzacskóba zárva, akár molyirtóként is használhatjuk.
Kiszerelés: 250g