Leírás
Összetevõk:
nyílgyökér liszt, mandula liszt, manióka liszt, bambuszrostliszt, bourbon vanília õrlemény, béta-karotin por
Paleosan nem olyan egyszerû jó ízû pudingot készíteni, ami krémes is, és nem nyúlós, ragadós állagú. Te is igazi puding élmény után áhítozol?
A magas keményítõ tartalmú általános gluténmentes pudingporokhoz képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Kinek ajánljuk?
- Édes szájú gyerekeknek
- Sütizõs felnõtteknek
- Nyaralás alatt
- Otthoni szünidõben
- vagy ha csak pár perced van..
Szénhidrátban szegény, rostban gazdag, vaníliás krémesség.
Diétázók számára fejlesztettük, akik a szénhidrát csökkentett, rostban gazdag táplálkozást tartják szem elõtt és kerülik a gyors felszívódású ételek fogyasztását. Összetett ételérzékenységben is ajánljuk, mert a mandulán kívül semmilyen más kötelezõen jelölendõ allergént nem tartalmaz.
Jó szívvel ajánljuk fogyókúrázóknak, diétázóknak, paleolit életmód híveinek, akár beilleszthetõ izulin rezisztens és cukorbetegek étrendjébe is, illetve azoknak, akik szem elõtt tartják az egyszerû, de egészséges napi táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a pudingpor?
Hozzáadott adalékoktól, színezékektõl, konzerváló szerektõl, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával elõállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézmûves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztõt sem. Allergén anyagok vastagon szedve.
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag pudingpor
- 450 ml növényi tej vagy egyéb tej (pl TOTU tej)
- ízlés szerint 30-50 g diéta szerinti édesítõ
Egy csomag pudingpor 3 adag desszertet tartalmaz.
Elkészítési javaslat:
A tasak tartalmát az édesítõvel, kb. 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a további tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tûzön felforraljuk, ekkor el is készült. Ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk enné tovább, mert visszahígulhat. A desszert édességét a fõzés elõtt állítsuk be, utólag már ne édesítsük. A pudingot fogyaszthatjuk melegen, langyosan vagy kihûtve is.
Ha tortakrémnek vagy süteményekbe használjuk, akkor 300 ml növényi tejjel készítsük, hogy jóval sûrûbb legyen.
Tápanyagtartalom 100 g pudingporban
Energia kJ | 1270,7 |
Energia kcal | 299,6 |
zsír | 2,9g |
amelybõl telített zsírsavak | 0,3g |
szénhidrát | 52,1g |
amelybõl cukrok | 0,6g |
ebbõl hasznosuló szénhidrát | 52,1g |
ebbõ poliolok | 0g |
fehérje | 11,2g |
só | 0,2g |
rost | 15,4g |
Garantáltan gluténmentes mûhelyben csomagolva.
Csak természetesen elõforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hûvös helyen tartandó.
Mit készíthetünk belõle?
Az egyszerû krémes vaníliás puding mellett tortakrémek és sütemény töltelékek alapja is lehet.