Leírás
Összetevõk:
A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhetõ a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhetõ. A nyújtáshoz nem kell két sütõpapír, bátran nyújtható sodrófával is.
Nincs markáns magliszt íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekbõl készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
A keverék nem tartalmaz szóját, kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztõt, magokat és adalékokat.
A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Mi készülhet belõle?
(A teljesség igénye nélkül)
Feltekerõs sós csigák (pizzás, kapros-túrós)
tepertõs pogácsa
túrós pogácsa
sajtos pogácsa
sajtos rúd
magos rúd
ropi
toast melegszendvics
kifli
zsemle
töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.)
sós piték alapja
lángos
lasagne
stb.
Elkészítés
Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti: 2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 40 ml vízzel, 20 ml citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hûtõben 15 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felsõ liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fûszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd 180 fokon 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegû csiga lesz).
Zsemle, kifli, pogácsa esetén további 20 g zsiradékot és 20 ml vizet adj az alaphoz.
Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsiradék szükséges.
A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. lasagnenak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történõ egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejérõl lehúzzuk a nyújtólapot.
A tasak tartalmát felhasználás elõtt össze kell keverni.
Magyar kézmûves termék.