Leírás
Összetevõk:
tápióka keményítõ, sárga lenmagliszt, olajos magok keveréke (napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag), szezámmag liszt, útifûmaghéj liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, Paleolit Éléskamra sütõpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkõsav, térfogatnövelõ szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítõ) , himalaya só, bambuszrostliszt.
Mit készíthetünk belõle?
Ez az a kenyérpótló, ami után azok is kapkodnak, akik nem diétáznak, mert annyira hagyományos jellege van. Sok ropogós mag, ízletes barna tésztában: észre sem veszed, hogy mást eszel.
*A magas keményítõ tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
A lisztkeverék négy darab, egyenként kb. 14 cm-es bagett elkészítéséhez elegendõ. Egymáshoz leginkább illeszkedõ paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által nagyon finom, kiegyensúlyozott ízvilágú pékáru készíthetõ belõle. Megtévesztésig hasonlít a gabonalisztekbõl készült teljes kiõrlésû pékáruk ízére és állagára. Kinézetre is hagyományos érzetû. Egyik paleos liszt ízkaraktere sem jelentkezik a bagettekben.
A nyers tészta sûrûbb, formázható állagú, ezért bátran használhatod a képen látható bagett sütõformában is, mert nem folyik le róla a tészta.
Mint ahogy tõlünk megszokhattad, nagyon egyszerû elkészíteni és az adag kiadós, mert 4 db 14 cm-es bagett lesz belõle.
A bagettek elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Kedvezõ rost-szénhidrát összetétele miatt diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak. Rendkívül alacsony szénhidrát tartalmú lisztkeverék (40 g alatt).
Készíthetõ belõle hidegszendvics, "panini" melegszendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Fagyasztóban hosszú ideig tárolható és szobahõmérsékleten érdemes kiolvasztani.
Hûtõben 4-5 napig eltartható.
Kinek ajánljuk?
Azoknak készítettük, akiknek hiányzik a teljes kiõrlésû pékárú ízvilága, állaga. Akik szeretik a finom roppanós magokat a lágy kenyértésztában és akik kifejeztetten szendvics alapot hiányolnak, mert jól jönne valami utazáshoz, munkába vagy a gyerekeknek iskolába csomagolni.
Az ízekre és állagokra finnyásak is garantáltan megeszik. Teszteltük.
Semmi "paleos" íze nincs, aki kóstolta, azt hitte, hagyományos magvas bagettet eszik. Mert megvan az a finom, igazi teljes õrlésû lisztekre emlékeztetõ ízvilága, így nem paleosok is szívesen fogyasztották.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízû kenyér után vágynak a naturális ízvilágra és paleo elõtt leginkább a barna kenyereket kedvelték. Jó választás kezdõ paleosoknak, családtagot átszoktatni.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek , inzulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem elõtt tartják az egyszerû, de változatos reform táplálkozást.