Leírás
A sokoldalú Himalaya Só
Számos pozitív tulajdonsággal bír. A Himalája kristálysó a Himalája hegységbõl, kb.3000 métermagasságban fekvõ sóbányából származik. Elõször is fontos megjegyezni, hogy szennyezõdésmentes és érintetlen területrõl származik, adalékanyagmentes vegyileg nem tisztítják, 84 féle vitamin és ásványi anyag található benne.
Az alábbiakban a sóoldat elkészítése található, amit sokoldalúan lehet felhasználni.
Sóoldat készítése:
A Himalaya sókristályt tegyük, egy víztiszta üvegbe lehet befõttesüveg vagy akár egy kancsó is, majd töltsük fel szénsavmentes ásványvízzel bõven, hogy a sókristályokat ellepje. A só –víz arány 1:3 legyen.
1 óra múlva egy 26%-os sóoldatot kapunk, ami teljesen steril, a baktériumok, gombák nem élnek meg benne korlátlan ideig eltartható.
Sóoldat ivókúra szerû használata:
Az elkészült 26%-os sóoldatból 1 teáskanálnyit tegyen egy pohár ásványvízbe és ezt igya meg minden reggel éhgyomorra. Ha úgy egyszerûbb az 1 teáskanálnyi sóoldatot 1 liter vízbe is öntheti és a nap folyamán kortyolgassa el.
Klinikai vakteszt kimutatta, hogy a „sósvíz” fogyasztása pozitív változásokat eredményezett pl.légzési, keringési, kötõszöveti és idegrendszeri funkcióban. A vizsgálatban résztvevõk elmondták, hogy az alvásuk minõsége javult, vitalitásuk, agyi aktivitásuk és koncentrációs készségük megnõtt
A sóoldat alkalmazható: bõrbetegségek mozgásszervi megbetegedések, különbözõ reumatikus és ízületi gyulladások esetén, vese és hólyag megbetegedések esetén, stressz, allergia, koncentrációs panaszok.