Leírás
A kardamom egy egzotikus fûszer, amely sokoldalúan használható. Egyrészrõl, kedvelt fûszer sütemények ízesítéséhez, másrészrõl pedig curry fûszerkeverékek, húsételek meghatározó alapanyaga. A Skandináv országokban nagy hagyománnyal készítenek vele süteményeket, de használják likõrök, teák, kávék és csokoládék fûszerezésére is. Indiában számos Masala (fûszerkeverék) összetevõje, és még kenyeret is ízesítenek vele.
Felhasználási javaslat: Sütemények, kávé, tea, csokoládé fûszerezésére. Forralt bor, likõrök ízesítésére. Húsételekben, igaz mérsékelten, óvatosan, de egészen pikáns dimenziót ad az ételnek. Távol-keleti ihletésû, fõleg indiai ételek fûszerezésére.
Jó tudni: A kardamom jó hatással van a szívizmok mûködésére, az emésztésünkre, ezenkívül köhögéscsillapító is.