Leírás
Összetevõk:
hidegen sajtolt lenmagliszt, tápióka keményítõ (lektin mentes), mélyalmos tyúktojás
A paleolit száraz makaróni kizárólag hidegen sajtolt lenmagliszt, tápióka keményítõ (lektinmentes) és sok mélyalmos tojás felhasználásával készült. Szénhidráttartalma rendkívül alacsony (19%). Ásványianyag-, rost- és fehérje tartalma pedig igen magas, így segíti a bélmozgást. A magas lignán tartalmának köszönhetõen jótékonyan hat mind a férfi, mind a nõi hormonrendszerre. Élvezeti értéke a normál tésztákkal megegyezik.
Felhasználási javaslat: enyhén sós, lobogó vízben 10-15 perc fõzést igényel.
A termék elsõsorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülõ és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthetõ.