Leírás
Összetevõk:
lenmagpehely.
Pelyhesített lenmag. Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bõségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.
Nyomokban glutént, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat!
Pelyhesítéssel a magot tulajdonképpen szakszerûen feltárva, az emésztõnedvek számára könnyedén hozzáférhetõvé tették. A mag gyógyászati célú alkalmazása sokkal inkább ezúton, tehát a mag finom, (pl. lisztes állagú) lapításával, illetve õrlésével válik lehetõvé.
Ha csupán összetörik, vagy ledarálják a lenmagot, úgy a finom feltárás értékei kevésbé érvényesülnek és a mag inkább (az erõteljes oxidáció miatt) megkeseredik. Szerte a világon a pehelyszerû állag az igazán tartós és egészséges lenmagtermék.