Leírás
Összetevõk:
Málna (100%).
100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belõle az a víz.
Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
Mivel nincs hõkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérõje a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak?
A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsõre egy bonyolultnak tûnõ folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhetõ.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket elõször lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet ?eltüntetik? belõle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gõzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).
Két nagy elõnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az elsõ, hogy nem éri komoly hõhatás a szárítmányt, ennek köszönhetõen az értékes összetevõk nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökbõl, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz késõbb nem kell ?pótolni? semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden ?eredeti? bennük.
Még egy nagy elõnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekbõl a jég ?eltûnik?, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.
Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
Mivel nincs hõkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérõje a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak?
A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsõre egy bonyolultnak tûnõ folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhetõ.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket elõször lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet ?eltüntetik? belõle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gõzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).
Két nagy elõnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az elsõ, hogy nem éri komoly hõhatás a szárítmányt, ennek köszönhetõen az értékes összetevõk nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökbõl, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz késõbb nem kell ?pótolni? semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden ?eredeti? bennük.
Még egy nagy elõnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekbõl a jég ?eltûnik?, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.