Leírás
Az amaránt kitûnõ vas, kalcium, magnézium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás.
Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedõ mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Ez nemcsak a vegetáriánusok számára lehet érdekes, akiknek szervezetük vashoz juttatása táplálkozásuk egyik Achilles-pontja, hanem a világ lakosságának 20%-át kitevõ valamennyi vashiányosnak.
Kiemelendõ kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentõ élelmiszer.
Az amaránt magnéziumtartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megõrzésére és a szívizom mûködésére.
Ezeket a beltartalmi értékeket még értékesebbé teszi az amaránt gluténmentessége, amelynek köszönhetõen lisztérzékenyek számára is elérhetõ.