tápióka keményítő, zsírtalanított mandulaliszt, cassava dara, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, porlasztott tojásfehérje por, Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaja só.
Ha a hagyományos fehér kenyér tökéletes mását keresed, akkor mindenképpen meg kell ismerkedned ezzel a kompromisszumok nélküli finomsággal közelebbről is!
MEGÚJULT, amellyel semlegesebb, szinte teljesen natúr kenyér-élménynek örülhetsz. A finom, kellemes ízű mandulaliszt helyett semmilyen más maglisztet nem tartalmaz, mert arra törekedtem, hogy teljesen natúr íze legyen. Így végre itt egy kenyér lenmag, szezámmag és egyéb más magok nélkül. Ha eddig ezek íze tartott vissza a paleotól, most kóstolj bele egy teljesen más paleos élménybe!
Egymáshoz állagra és ízre is nagyon jól passzoló reform lisztfajtákból készül, ezért ebből a fantasztikus megoldáslisztből egy igazán mellékíz mentes, belül puha, kívül ropogós fehér kenyeret készíthetsz.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után végre semleges ízű reform kenyeret szeretnének fogyasztani. Megtévesztésig olyan, mint a búzalisztes házi kenyerek!
Jó választás kezdőknek, és azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reform táplálkozásra átszoktatni.
Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt a fogyókúrázók, cukorbetegek, inzulin rezisztensek, glutén érzékenyek is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak.
Kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet, és lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet a szervezetünkre. A mérsékelt rost-tartalmú keverékeink közé tartozik.
Mit készíthetünk belőle?
Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, zsemle, kifli, bagett és fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt.
Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.