tápióka keményítő, szezámliszt, sárga lenmagliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, lenmagpehely, Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.
Lágy, puha bélzete és ropogós héja arra csábít, hogy egyél meg még egy szeletet. Harmonikus, natúr íze feledteti Veled a búzalisztes kenyeret.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
A lisztkeverék kb. 400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy semlegesebb ízvilágú, belül puha, kívül ropogósra süthető kenyeret készíthetünk belőle. Otthon fellelhető alapanyagok hozzáadása szükséges csupán.
Kinek ajánljuk?
Jó választás kezdőknek, és azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reform táplálkozásra átszoktatni.
Diétázók, cukorbetegek és inzulin rezisztensek is fogyaszthatják, ha kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.
Mit készíthetünk belőle?
Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.