Megrendelt csomag személyes átvétele:
1131 Budapest, Reitter Ferenc u. 186.
Átvételi pontunkon csak készpénzes fizetés lehetséges
Szállítás: Magyarország területén 1490 Ft (minden 30 kg után)
A futároknál bankkártyával is fizethet!

Kosár

Az Ön kosara üres

Paleolit Liofilizált áfonya szemek 20g

Olcsó Paleolit Liofilizált áfonya szemek 20g

744 Ft/db
Egységár: 37 200,01 Ft/kg

632 Ft/db – 3 db-tól
Egységár: 31 600 Ft/kg
db

Házhoz szállítás: 2-7 munkanap, Magyarország teljes területén!
Bolti átvétel: 1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 186.

Telefonos elérhetőség: +36 70 608 35 35

Paleolit Liofilizált áfonya szemek 20g- egyéb információk

100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…
 

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs

 

 

Címkék

áfonya (5) liofilizált (3) paleo (292) paleolit (298)