A mai repceolajok esetében már nem kell tartanunk az erukasav kellemetlen ízétől, mert a hosszú nemesítésnek köszönhetően már ízetlen és szagtalan a repceolaj. Jelentős karotin tartalma van, 3,3 mg / 100 g. A karotin az a-vitamin (retinol) elővitaminja, ami szükséges a zavartalan növekedéshez, a csontfejlődéshez, a látás és a hámszövet épségének a fenntartásához (szürkületi vakság megelőzése), az immunfolyamatokhoz, de jelentős antioxidáns hatása is van, tehát a tumor ellenes folyamatokat erősíti. A repceolaj jelentős e-, és k-vitamin tartalommal bír, koleszterincsökkentő omega-3 zsírsav: (alfa-linolénsav) tartalma 10 % körül van.
Repceolaj tápanyagtartalom 100 g-ban: energia: 885 kcal 3699 kj, szénhidrátok 0,0 g, zsír 100 g - telített 7,365 g, transz 0,395 g, egyszeresen telítetlen: 63,276 g, többszörösen telítetlen: 28,142 g, fehérje: 0,0 g, E-vitamin 17,46 mg 116 %, K-vitamin 71,3 μg 68 %.