xilitol (Finnország), kristály vanillin (EU).
Allergén információ. A termék szezámmagot, búzát, glutént és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült.
Napi használata biztonságos. A xilit korlátlanul fogyasztható, azonban igényel egy rövid alkalmazkodási időt, mert érzékenyebbekre hashajtóként hathat, így kezdetben fokozatos mennyiségnövelés javasolt. Érzékenyebb gyomrúaknál 4-6 hetes hozzászoktatási időszak javasolt, kisebb mennyiséggel kezdve (napi egy kiskanál). Energiatartalma: 240 kcal. A xilit lassan szívódik fel és alakul át, ezért erősíti a jóllakottság érzését. Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű anyagot, tartósítószert, allergén anyagot, illetve fenil-anilin forrást. A xilitet kukoricacsutka rostjaiból almasav segítségével, illetve különböző baktériumkultúrák fermentálásával állítják elő, amit szárítanak és őrölnek. Nem tartalmaz kukoricafehérjét vagy más, kukoricában található allergén anyagokat. Candida diétázók is fogyaszthatják, mert nem nyújt táptalajt a gombáknak. Ezért aztán nem alkalmas élesztővel készült ételek, tészták készítéséhez.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben: energiatartalom 1000 kj / 240 kcal, fehérje: 0,0 g, zsír 0,0 g - ebből telített: 0,0 g, szénhidrát: 99,8 g - ebből cukor: 0,2 g, cukoralkohol 99,6 g, só: 0,0 g.