Leírás
Összetevõk:
Fõzõbanán (70%), nem hidrogénezett pálmaolaj,
tengeri só, chili por (1%), fûszerek, antioxidáns: citromsav.
- 100%-ig természtes
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Hozzáadott cukor nélkül
- Transzzsírmentes
- Koleszterinmentes
- Olajos magoktól mentes
- Kukorica mentes
- GMO-metes
- MSG (nátrium-glutamát)-mentes
- Kosher
- Vegán
Ropogós plantain (fõzõbanán) chips, mely kis adagokban, tengeri sóval, chili porral és természetes fûszerekkel ízesítve készül.
A SAMAI Plantain chips prémium minõségû fõzõbanánból készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.
A banánokat természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehetõ legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértõ kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követõen, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megõrizve a banán természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.
Az ízesítéshez kizárólag tengeri só és natúr fûszerek kerülnek felhasználásra. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket.
A chips szigorúan ellenõrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megõrizzék a termék frissességét és kiváló minõségét.
A plantain (fõzõbanán) a banán egyik fajtája, melyet fõzve, párolva és sütve is fogyasztanak. Magas tápanyagtartalma miatt alapélelmiszernek számít Dél-Amerika, Afrika és Ázsia számos partvidéki területén.
Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a plantain kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma termésébõl kerül kivonásra fõzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérõen, kevesebb telített komponenst tartalmaz.
Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.
Az alábbi kulcsfontosságú tényezõk alapján került kiválasztásra a palmolein a SAMAI termékek elkészítéséhez:
- A pálmaolajban található zsírsavak tökéletesen egyensúlyban vannak, így biztosítva, hogy az olaj magas hõfokon is stabil maradjon.
- Az olajpálmák azonos régióban, az ecuadori trópusokban, teremnek, mint a többi összetevõ. Így friss olaj kerül felhasználásra, közben hozzájárulva a helyi gazdaság fejlõdéséhez.
- Végül, de nem utolsó sorban, a felhasznált olaj a védett esõerdõkön kívül esõ ültetvényekrõl származik. A pálmák zöld lombkoronával borítják be környezetüket, mellyel lehetõvé teszik számos növény és élõlény kifejlõdését. Szén-dioxid felvételükkel hatékonyabbak a levegõ tisztításában, mint a szójabab ültetvények.