Leírás
Összetevõk:
konjac liszt, víz, savasság szabályozó (kalcium hidroxid)
Felhasználási javaslat: A szokásos tészta helyett próbáljuk ki ezt az egészséges Konjac tésztát, fõleg ázsiai ételekhez, legyen az leves, Stir Fry Wokkozott étel, vagy tésztasaláta.
Elkészítési javaslat: A legegyszerûbben csak vegyük ki a levébõl, öblítsük el és máris mehet a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt készítünk. Nem kell fõzni. Egy másik gyakori elõkészítési módszer, amikor egy tapadásmentes serpenyõben, zsiradék nélkül, magas hõfokon sütjük, u.n. szárazpirítással. Addig sütjük, amíg nyöszörgõ/csikorgó hangokat nem ad ki magából, ez általában 1 perc alatt bekövetkezik. Ezzel a módszerrel formatartóbb, szolidabb, keményebb tésztát tehetünk a levesbe, szószhoz, ázsiai ételhez, valamint a keserûségét is mérsékli.
Megjegyzés: Különleges szaga van a Konjac tésztának, aki ehhez nincs hozzászokva, vagy még nem érezte soha, annak ez a szag furcsának tûnik. Ezt a szagot öblítéssel el lehet tüntetni.
A Konjac, vagy másnéven Shirataki tészta a konjac növény gyökérének a lisztjébõl készült, hagyományos Japán tészta. Ezt a tésztát Mirákel tésztának is nevezik köznyelven, mert szénhidrátokat csak nyomokban tartalmaz, semmi cukor, vagy glutén nincs benne, és szinte kalóriamentes. Többnyire Glucomannant, egy vízben oldódó élelmi rostanyagot tartalmaz. Csak nagyon enyhe saját íze van, ezért a felhasználhatósága sokoldalú.