Leírás
Összetevõk:
100% Király búza liszt, 0% adalékanyag.
Végre egy liszt, amelynek ÍZE van! Végre egy liszt, aminek a tapintásán érzed, hogy más, mint a többi! És mindez adalékanyagok, ízfokozók és "E-vitaminok" és mindenféle trükk nélkül! A hagyományos fehér lisztekkel ellentétben ez a liszt nem csupán a búzaszem belsõ magját tartalmazza, hanem a speciális õrlési technológiának köszönhetõen a csíra és korpa apróbb részeit is, ezáltal rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagabb. A búzaszem legkülsõ rétegét - amely felfogja a környezeti szennyezõdéseket - a liszt õrlése elõtt eltávolítják, hogy minél tisztább, szennyezésmentes Megkóstolod, és - szerintem - nem fogsz többé másféle lisztet használni. A Király búza a tönköly és a tönke búza keresztezésével nemesített búzafaj, amelyben egyesült a tönköly életrevalósága, robusztussága, igen magas fehérjetartalma a tönke búza keménységével, kiválóan rugalmas sikér-szerkezetével és a rendkívüli szárazságtûrésével. (A tönke búza volt az ókori Egyiptom és Babilon legjellemzõbb búzája.) A Király búzából készült lisztek fehérjetartalma jelentõsen magasabb a közönséges lisztekhez viszonyítva, aminosav összetétele nagyságrendekkel kedvezõbb. A hagyományos lisztekhez képest színe sárgásabb, a búzában természetes módon meglévõ karotin festékanyag miatt. "Élõ" lisztrõl van szó, ezért kelt tészták készítésénél 1 kg liszthez 1,5% vagyis 1,5 dkg friss élesztõ vagy annak megfelelõ kovász használata elegendõ, szemben az "élettelen" liszteknél 5% (5 dkg) helyett. Származási hely Természetesen ízig-vérig magyar termék. Õrlési technológia Kíméletes, több frakciós õrléssel készül Felhasználás Minden háztartási célra (sütemények, kenyérsütés, habarások...stb.) felhasználható. Tudtad-e? Hogy ebbõl a lisztbõl tojás hozzáadása nélkül is tudsz száraztésztát készíteni. Gondoltad volna? Hogy a Király búza nevét a rendkívüli méretû magjáról kapta. E tulajdonsága alapján a búzafajok között király, hiszen ennél nagyobb szemû, tömegû és sûrûségû búzafaj jelenleg nem létezik.