kölesliszt (köles: Lengyelország), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, kókuszliszt, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyér, zsemle, kifli készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Recept 6 darab zsemléhez, vagy kiflihez:
Hozzávalók:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
Ízlés szerint fűszerezhető.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: 1305 Kj
314 kcal
Zsír: 3,5 g
-Amelyből telített zsírsavak: 2,1 g
Szénhidrát: 50 g
-Amelyből cukrok: 1,9 g
Rost: 25,1 g
Fehérje: 8,2 g
Só: 0,06 g
Származási hely:
Magyarország