hidegen sajtolt, szagtalanított napraforgó, repce, szőlőmagolaj.
Táplálkozási szempontból nem csak az elfogyasztott telített és telítetlen zsírsavak: aránya fontos, hanem különös jelentősége van a telítetlen zsírsavakon belül az Omega-3, és Omega-6 zsírsavak: arányának is. Míg a telített - telítetlen zsírsavak: aránya már régóta ismert problémákat okoz, azt csak néhány éve tudjuk biztosan, hogy különös jelentősége van a telítetlen zsírsavakon belül az Omega-3- Omega-6: arányának.
A civilizált világban szokásos étrend 1: 10-1: 30 arányban tartalmazza ezt a két fajta zsírsavat. Az összes elfogyasztott omega-3 zsírsav: mennyisége napi 1-1,5 g körül lenne ideális. A legfontosabb esszenciális omega-6 zsírsav: a linolsav, mely nagy mennyiségben található a napraforgó olajban. Az esszenciális omega-3 zsírsavak: közül az α-linolénsav a legjelentősebb. Omega-3 zsírsavakban gazdag a lenolaj, a repceolaj, a dióolaj, és a mogyoró olaj. A hazai lakosság - az állati zsiradékok mellett-elsősorban a nagy mennyiségű omega-6 zsírsavat (linolsav) tartalmazó napraforgó olajat fogyasztja, az omega-3 zsírsavakban gazdag olajféleségek (halolaj, olajos magvak) fogyasztása alacsony, így a lakosság omega-3 zsírsav: ellátottsága alacsony. Ennek növelése, azaz az omega-3, és omega-6 zsírsavak: optimális arányának biztosítása szempontjából nagy jelentőségű a bio gold omega-3: 6 étolaj.