tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, lenmagpehely, Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), útifűmaghéj liszt, himalaya só.
A frissen kisült zsemle illata pont olyan csábító, mintha a pékség előtt sétáltál volna el. Puha állaga rabul ejt majd.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
Megújúlt összetétele által kevesebb tápióka keményítőt tartalmaz, ez által csökkent a szénhidrát tartalom. Magasabb rost tartalom, mely lassítja a szénhidrátok felszívódását. A változtatással levegősebb, könnyebb a tészta, puhább és tovább frissen tartható. A zsemlék fagyaszthatók is. Felengedni szobahőmérsékelten érdemes.
6 db ropogós héjú, belül puha, omlós zsemle alapanyaga, melyhez csak tojás, zsiradék és víz hozzáadása szükséges.
A csupán 2 db tojásnak köszönhetően a kisült zsemlének nincs tojás íze, így azoknak is kiváló végeredményt nyújt a keverék, akik a maglisztekkel készült sós pékárukban ezt nem kedvelik.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült kenyérpótlóktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült zsemlét tekintve.