100% tökmagliszt.
A zöldes színű, jellegzetes ízű és illatú liszt részben vagy egészben számtalan étel elkészítéséhez alkalmazható.
Vegánok, vegetáriánusok, diétázók is beépíthetik étrendjükbe. A sütéshez és főzéshez célszerű ezt a fajta őrleményt választani, mely az ételek sűrítésére is kiváló.
Készítésekor első lépésként a tökmagot megtisztítják héjától, utána pedig az olaját vegyszermentesen, hidegen kisajtolják belőle. A fennmaradó anyag finomra őrlésével készül a Nature Cookta Tökmagliszt, mely élelmi rostban gazdag konyhai alapanyag.
Ez az értékes, mexikói őslakosok által sok ezer éve ismert növény a 16. században Európába, Afrikába és Ázsiába is eljutott. Hazánkban az olajtöktermesztés a II. világháború idején került előtérbe.
Az értékes beltartalmú tökmagból nyert liszt többféleképpen felhasználható, ízletes kenyerek, pogácsák, lepények is készíthetőek belőle. Ha péksüteményeket készítünk, akkor a receptben olvasható tojásmennyiséget pótoljuk ki még egy tojással, így a készített finomságunk kevésbé morzsálódik. Mandulaaroma hozzáadásával kiváltható vele a pisztácia is.
A tökmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1479 kJ/ 352 kcal Zsír: 7,2 g amelyből telített zsírok: 3,11g Szénhidrát: 4,31 g amelyből cukrok: 3,95 g amelyből: keményítő: 0,36 g Rost: 11,22 g Fehérje: 61,76 g Só: 0 g
Kiszerelés: 500 gramm